Categorías
Uncategorized

Partícules fonamentals

Les partícules

En física, una partícula elemental o partícula fonamental és qualsevol de les unitats bàsiques constituents de la matèria, no formades per altres unitats i considerades indivisibles segons els coneixements actuals

Els bosons

Els bosons són partícules transmissores de forces.

Hi han diferents tipus de bosons que són…

1. Fotons

Els fotons són una partícula fonamental, la qual transmet energia electromagnètica, on sempre està en constant moviment i és pot observar tan microscòpicament com macroscòpicament. Les quals s’expliquen mitjançant la mecànica quàntica.

2. Bosons W i Z

Aquestes partícules van ser descobertes l’any 1983, les quals simulen una interacció de la força nuclear feble.
El bosó W és coneix com a desintegració nuclear ja que aquesta és la seva funció. En canvi, el bosó Z és conegut com corrent neutre ja que qualsevol interacció no suposa cap canvi, excepte en el moment de la interacció.
 

3. Gluons
Partícula que actua com a portadora d’interacció fonamental de la natura. On poden interactuar entre ells i també amb interaccions fortes. Aquest fet és característic de que no es dona en una interacció dèbil o electromagnètica.
 
 
4. Àtoms d’heli-4

És un isòtop no radioactiu i lleuger. En el seu nucli és troba una partícula alfa amb dos protons i neutrons. Aquest isòtop representa una quarta part de la matèria

 

5. Bosó de Higgs

El Bosó de Higgs és una partícula fonamental. Gràcies a l’existència d’aquesta partícula, és pot demostrar el Camp de Higgs.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.